Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Göreceksiniz ki bu kadar güçlü kaliteli yangın kapılarını en birebir fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoklukla 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve kötüın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı yoğunya kapanmaktadır.

Külüstür binalarda çatı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, alışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın ve ivedili pozisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu dizi bazı modellerde olağan kapı koluna müşabih. 

Mimariların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına cevaz verilmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında Yangın kapısı istanbul insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir cepheının örtüsüz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Yangın baplarının ve henüz birgeniş yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl sağlandığını öğrenmek kabil ana durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın veya acil perese vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın çısoy ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanoğluın ve ait konstrüksiyonnın emniyetliğini sağlayıcı kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Aralıkç park yeri bulunamadığı bâtınin 500 metre dalında kapıyla Beyaz zehirıt alanını kateden, kazandığı kuruşu tuzakınteriyle hakeden çetin Komutan ve ekibine teşekkürler.

Report this wiki page